Punajäkälän poisto julkisivujen pinnoilta

Punajäkälä on enenevässä määrin monien kiinteistön julkisivujen ongelma. Ongelma on esteettinen, ja betonipinnoilla kasvaessaan myös julkisivupinnan elinkaarta lyhentävä.

Punajäkälä nimestään  huolimatta kyseessä on viherleväkasvusto, ja punainen pigmenttiväri johtuu levän muodostamasta suojasta voimakasta valoa vastaan.

Monet kasvustot, punajäkälä mukaan lukien, käyttävät ravinnokseen myös kalkkia, ja kalkin väheneminen betonissa aiheuttaa rapautumista sekä betonin ominaisuuksien heikkenemistä.

Punajäkälä voidaan kuitenkin poistaa pinnoilta. Pinta pestään joko kuumapainepesurilla tai kuivajääpuhalluksella. Pesumenetelmän valinta riippuu puhdistettavan pinnan ominaisuuksista.

Kysy lisää!

Puhdistettuun pintaan levitetään kasvuston tuhoaine. Tuhoaine levitetään matalapaineruiskulla seinään, ja jätetään vaikuttamaan sen pintaan. Punajäkälä tuhoutuu viiveellä rakenteen pinnalta, ja riippuen sääolosuhteista punajäkälä kuolee lähivuorokausien, ja muutamissa tapauksissa lähiviikkojen aikana.

Joissakin tapauksissa saattaa olla tarpeen levittää kasvuston tuhoainetta toiseen kertaan, mikäli punaisuutta vielä ilmenee.

Pesun ja kasvuston tuhokäsittely jälkeen suosittelemme tehtäväksi vielä pinnan suojakäsittelyn. Suojakäsittely ehkäisee uuden kasvuston syntymistä. Suoja-aine on liuotinpohjainen kyllästysaine, joka antaa suojaa sateita, suoloja, likaa ja muita epäpuhtauksia vastaan. Suojakäsittely hidastaa pinnan rapautumista ja uuden punajäkäläkasvuston kehittymistä, sekä helpottaa merkittävästi julkisivun hoitoa jatkossa.

Tutustu myös näihin palveluihimme

Loppusiivoukset

Uudisrakennusten ja saneerauskohteiden rakennusaikaiset siivoukset ja loppusiivoukset.

Lue lisää!

Tekstiilipintojen
pesut

Pesemme erilaiset kokolattiamattonne ja tekstiilipintaiset huonekalunne. Värit kirkastuvat, ilmanlaatu paranee ja tekstiilienne käyttöikä pitenee.

Lue lisää!

Ikkunoiden
pesut

Erilaisten ikkunoiden pesut ja sälekaihdinten puhdistukset hoituvat kauttamme nopeasti ja joustavasti.

Lue lisää!